38 unieke villa’s op ruime kavels
inclusief ligplaats aan de vecht

 

38 unieke villa’s op ruime kavels
inclusief ligplaats aan de vecht

 

38 unieke villa’s op ruime kavels
inclusief ligplaats aan de vecht

 

38 unieke villa’s op ruime kavels
inclusief ligplaats aan de vecht

 

38 unieke villa’s op ruime kavels
inclusief ligplaats aan de vecht

 

38 unieke villa’s op ruime kavels
inclusief ligplaats aan de vecht

 

38 unieke villa’s op ruime kavels
inclusief ligplaats aan de vecht

Zodra u Vecht en Veld binnenkomt, overvalt u een gevoel van luxe, een gezellige woonomgeving én rust. Groen, waterrijk en landelijk. Het gevoel van buiten wonen met de sfeer van een achttiende-eeuwse buitenplaats. In deze historische omgeving verrijzen 38 luxe villa’s op riante kavels, langs de buitenrand van de wijk. Mét eigen ligplaats aan de Vecht.

De woningen zijn stuk voor stuk riant te noemen. Met woonoppervlaktes variërend van 168 tot 265 m² heeft u alle ruimte die u zich kunt wensen. Bijzonder is dat elke villa een uniek uiterlijk en daarmee een eigen karakter krijgt. Er is veel aandacht besteed aan vormgeving en materialen. En aan elk detail is gedacht. Er is een ruime variatie in de kleuren steen en het type voor-, zij- en achtergevel net als in het type erker en de kapvorm. Zo is er altijd een villa die voldoet aan uw smaak en uitstekend bij uw woonwensen past.

Een unieke villa, een woning naar uw hart

Ook de binnenkant van uw villa deelt u grotendeels naar eigen wens in. U heeft voldoende ruimte om de woning volledig te laten aansluiten bij uw manier van leven. Een heerlijk grote leefkeuken, een ruime woonkamer en een aparte speelkamer of kantoor op de begane grond? Bij veel van de woningen is dit standaard.

Op de eerste verdieping bevinden zich drie of vier slaapkamers en meerdere sanitaire ruimtes. Op de tweede verdieping zijn veel extra mogelijkheden: van atelier tot extra slaapkamers, kantoor, bergruimte of badkamer. Zo past uw woning straks helemaal bij uw leefstijl.

Rust en vertier gaan hier optimaal samen

Het plezier van buiten wonen, dichtbij de stad. Dat contrast voeren we ook door in de wijk zelf. Op straat de gezelligheid met uw buren, in uw riante achtertuin alle ruimte en privacy om helemaal tot rust te komen. U geniet er bovendien van een weids uitzicht. Want aan de ene kant van Vecht en Veld kijkt u uit over de prachtige oude bomen van de Plantage langs de oude Vecht, terwijl u aan de andere zijde uitzicht heeft op het Veld met de landerijen. Dat prachtige uitzicht blijft, want rondom Vecht en Veld wordt ook de komende jaren niet gebouwd.

Actief ontspannen doet u met een rondje hardlopen langs de landgoederen of door te wandelen of fietsen door het landschap. Of ga met uw sloep vanaf uw eigen ligplaats meteen de Vecht op. Hier geniet u volop van de kwaliteit van het buitenleven.

Persoonlijke ligplaats aan de Vecht

Hoe heerlijk is het om na het werk of in het weekend het water op te gaan. In Vecht en Veld wordt dit uw tweede natuur. Elke villa krijgt een ligplaats in de sloepenhaven. En ook de bewoners van ‘Huis Vecht en Veld’ krijgen een ligplaats. Vaar langs de vele historische dorpjes die de Vechtstreek rijk is. En geniet van de weidse omgeving, het water en het vele groen.

Vecht en Veld compleet

Vecht en Veld bestaat uit de Buitenplaats met daaromheen het Buitengoed. De Buitenplaats in Vecht en Veld vormt het hart van het project; 22 royale woningen die inmiddels zijn opgeleverd en bewoond.

Fase 2 van het project is het Buitengoed. Deze zal bestaan uit 38 unieke villa’s en vormen zowel het pronkstuk als het slotstuk van Vecht en Veld. Na oplevering van deze woningen is Vecht en Veld compleet. Op deze manier blijft het landschappelijke karakter behouden dat zo kenmerkend is voor deze omgeving. Het vele groen, water en bos creëren immers dat echte buitengevoel.

Architect Edwin van Elk:

Resideren in uw eigen unieke villa

“Vroeger als kind, was ik vaak met mijn ouders op vakantie in de dorpjes langs de Vecht. Ik was toen al onder de indruk van alle, mooie woningen die langs deze rivier stonden en raakte niet uitgekeken. En nu kreeg ik de kans om daar zelf ook iets moois te ontwerpen.”

Edwin van Elk, de architect van Vecht en Veld fase 2 en eigenaar van EVE Architecten, heeft de laatste maanden zijn creativiteit ingezet om hier 38 unieke villa’s te ontwerpen.

“Geïnspireerd door de statige villa’s van weleer én de historische plek, ben ik aan de slag gegaan. Huis Vecht & Veld neemt een bijzondere plek in, als deel van de Buitenplaats. Een statig, klassiek herenhuis dat waakt over deze unieke woonplek en over de prachtige landerijen. Dit herenhuis is geheel symmetrisch en kent een imposante entreepartij. De bakstenen gevel, de witte kozijnen met klassieke roedeverdeling en de rijke detaillering, geven deze woning de allure die zij verdient.”

Naast Huis Vecht & Veld, komen nog 37 vrijstaande villa’s. Deze villa’s hebben een unieke ligging: alle villa’s krijgen een ligplaats voor een boot in de haven aan de Vecht. Deze villa’s kenmerken zich door een klassiek vormgegeven hoofdgebouw en een strakke moderne aanbouw. “Vecht & Veld ademt de sfeer uit van een achttiende-eeuwse buitenplaats. In de villa’s vindt u dat terug door de rijke detaillering, de houten kozijnen en de prachtige kroonlijsten. Maar ook de verdeling van de roedes, de rollagen in het metselwerk en de gevelmakelaars dragen hieraan bij. De aanbouwen daarentegen zijn modern en strak vormgegeven en worden uitgevoerd in donker houtwerk en zijn ondergeschikt aan het hoofdgebouw. In de achtergevel heb ik extra grote raampartijen ontworpen. Het fantastische landschap en het uitzicht kunt u zo helemaal ervaren.”

Vreeland, een klein dorp om groots te wonen. Een heel mooi stukje Nederland. Edwin: “En heel trots dat ik daar samen met mijn team een bijdrage aan mocht leveren!”

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf dan in voor de nieuwsbrief