Skip to main content

Groen, waterrijk en landelijk wonen

Vreeland; dit stukje Nederland is onwaarschijnlijk prachtig. Gelegen aan de Vecht, centraal tussen Amsterdam en Utrecht. Vanaf het water geniet u van het weidse uitzicht. U vaart langs een prachtig historisch landschap waar natuur en cultuur in elkaar overlopen. Tussen het vele groen ziet u de mooiste historische panden, windmolen De Ruiter, de Grote Kerk en de karakteristieke Van Leer Brug, in het hart van het dorp.

In Vreeland voelt u zich meteen thuis. De sfeer in dit hartelijke, kleine dorp is gemoedelijk en nodigt al snel uit tot een praatje. Er is dan ook volop contact met andere dorpsbewoners. Bovendien telt het jaar tal van gelegenheden om elkaar te ontmoeten en dat doet Vreeland dan ook. Rond de Van Leer brug, op het Kerkplein of rond het Dorpshuis.

De charme en het gemak
van een klein dorp

Hoe klein het dorp ook mag zijn, u vindt hier alles wat u in het dagelijks leven nodig hebt. Boodschappen doet u bij de gezellige Dagwinkel, die ook als postkantoor, stomerijpunt en VVV dient. Ook een huisarts, een fysiotherapeut en het gezondheidscentrum met verloskundige, een diëtiste en een mondhygiëniste, vindt u in het dorp. In Vreeland zijn bovendien een basisschool, een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang aanwezig. Voor middelbaar onderwijs kunnen uw kinderen in Hilversum of Breukelen, op een half uurtje fietsen. Verder heeft Vreeland twee kapsalons en drie horecagelegenheden. Die bieden voor ieder wat wils: van pannenkoek tot sterrendiner. Meer winkeltjes en een Jumbo en Albert Heijn vindt u in de buurdorpen Loenen en Nederhorst aan den Berg. De hockeyclub vindt u tussen Vreeland en Loenen in.

Rijk aan water

De Vecht is de levensader van Vreeland. Vanaf hier brengt de rivier de Vecht u door andere historische dorpen als Loenen, Breukelen en Maarsen. Houd u meer van open water, dan vaart u de Loosdrechtse plassen op.

En zelfs de grachten van Amsterdam en Utrecht zijn binnen bereik voor een dagtochtje. Niets heerlijker dan na een drukke dag nog even in uw sloepje op het water genieten van een ontspannen vaartochtje.

Vreeland wordt omgeven door prachtige oude dorpjes zoals Abcoude en Loenen aan de Vecht. Maar u bent ook binnen enkele minuten op de rijksweg A2.

In twintig minuten rijdt u naar Amsterdam, Utrecht of het Gooi. Moet u op de Zuid-as van Amsterdam zijn, dan kost u dat nog minder tijd. Wilt u met de trein, dan kunt u bij station Breukelen, Hilversum of Abcoude opstappen. Deze stations zijn in 10-15 minuten met de auto vanaf Vreeland te bereiken.

Klik op de afbeelding om in te zoomen

Over het plan

Aan de rand van het fraaie Vreeland, vindt u project Vecht en Veld. ‘Vecht en Veld’ bestaat uit de Buitenplaats met daaromheen het Buitengoed. Buitenplaatsen worden gekenmerkt door hun landschappelijke karakter en zijn tegelijkertijd goed bereikbaar vanuit de stad. Denk aan de Vecht, aan de Amstel, in het Gooi of aan de duinrand bij Wassenaar en Den Haag.

De Buitenplaats in Vecht en Veld vormt het hart van het project. De 22 royale woningen in dit middengebied zijn inmiddels gebouwd en de bewoners hebben er hun intrek genomen.

Het Buitengoed; 38 unieke vrijstaande villa’s op ruime kavels, langs de buitenrand van de wijk. Mét persoonlijke ligplaats in de haven. Deze villa’s zijn allemaal verkocht en worden momenteel gebouwd.

Bekijk de villa's

Op de hoogte blijven?

Inschrijven op uw favoriete woning doet u middels het inschrijfformulier.

Wilt u op de hoogte blijven van het project? Vul dan uw gegevens in.