Skip to main content

We kunnen het zelf wel zeggen, maar het is altijd véél leuker als iemand anders enthousiast is over de aanstaande verhuizing naar Vecht & Veld. Zie onderstaand nieuwsbericht uit de Vreelandbode van oktober 2018.

 

Ik vertrek niet!
Van Curaçao naar kookeiland

Linda Maasbommel en Mark van Koert wonen sinds 2002 in Vreeland, op de Singel. Daarvoor heeft Linda in Amsterdam en Hoorn gewoond, en Mark, opgegroeid op Curaçao, is al meer dan tien keer verhuisd. Mark: “Voor mij is Vreeland de eerste plek waar ik geland ben, die als thuis voelt. Daarom wil ik ook graag in het dorp blijven.”

Ze hebben hun huis op de Singel te koop gezet omdat ze een huis in Vecht en Veld laten bouwen. Linda vindt het heel spannend. “Het is net of we naar een ander dorp gaan, een andere wijk in elk geval. Maar gelukkig blijft ook veel hetzelfde.” In die zestien jaar is Vreeland belangrijk geworden voor hun sociale leven, natuurlijk ook omdat hun dochters Julie en Amelie hier geboren zijn en naar school zijn gegaan. De meisjes zitten nu in de eerste en tweede klas van de middelbare school in Hilversum, maar willen ook Vreeland niet uit.

Linda en Mark vinden Vreeland ideaal: “Het is dicht bij alles, zowel bij de stad als de natuur, de sfeer is heerlijk, het is net of je altijd op vakantie bent, de mensen zijn gezellig, en er wordt veel georganiseerd.” Natuurlijk onder andere door Linda zelf, als lid van het Oranjecomité! Waarom dan toch verhuizen? Mark: “Eigenlijk gewoon omdat ik een kookeiland wilde! Al jaren zijn we aan het bedenken hoe we dat kunnen maken in dit huis, maar we kwamen er niet uit. Linda wilde graag nog eens verhuizen, en toen de kavels van Vecht en Veld te koop kwamen, paste dat precies in ons idee! Nu kunnen we het precies zo maken als we zelf willen.” En daar zijn ze druk mee, want direct nadat ze de gewenste kavel konden kopen, moesten ze al gaan nadenken over zaken als een keuken, badkamer en de technische details. Inmiddels is die fase achter de rug en is het wachten op de eerste paal. Waarschijnlijk wordt dat nog oktober, anders begin november. Hun huis wordt als eerste opgeleverd, hopelijk nog voor de zomer van 2019.

Linda en Mark hebben een missie in de nieuwe wijk: “We gaan proberen om alle nieuwe Vreelanders die in Vecht en Veld komen wonen, bij Vreeland te laten horen, om ze te laten zien hoe leuk ons mooie dorp is en om ze te betrekken bij wat er speelt!”

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf dan in voor de nieuwsbrief