Skip to main content

Midden in de natuur, maar ook op een steenworp afstand van grote steden. De nieuwbouwwijk Vecht en Veld in Vreeland ligt voor veel jonge gezinnen op de  ideale plek. De bouw van 22 huizen in deze wijk is woensdagmiddag feestelijk afgetrapt. De trotse, toekomstige bewoners begroeven een tijdscapsule in hun kavel en maakten alvast kennis met hun buren.

De huizen in de nieuwbouwwijk aan de Vecht zijn razend populair: 22 kavels gingen dit jaar in de verkoop. Daarvan is het merendeel inmiddels verkocht. Er zijn er nu nog maar twee beschikbaar. Dit waren er tot de bijeenkomst op  woensdagmiddag nog drie, maar een enthousiasteling tekende ter plekke het koopcontract voor zijn droomwoning.

Het begin van de bouw wordt uitgebreid gevierd met de toekomstige bewoners. Bijna allemaal zijn ze woensdagmiddag aanwezig. Na een welkomstpraatje van Hein Tribbe, directeur van het bouwbedrijf die de huizen realiseert, gaan de gezinnen met een schep aan de gang. Ieder gezin krijgt een fles waar zij een persoonlijke boodschap in mogen doen. Foto’s, brieven, armbandjes. Alles mag. Die tijdscapsule mogen zij zelf onder hun toekomstige huis begraven. Natuurlijk is er ook champagne.

„Het is leuk dat dit zo georganiseerd wordt,” vindt projectontwikkelaar Krijn-Jan Driessen. „Dit evenement is echt voor de kopers. De buurtbewoners hebben allemaal een naambordje op en zo kunnen ze elkaar alvast leren kennen.” Het zijn vooral jonge gezinnen die in Vecht en Veld komen wonen.

Volgens Krijn-Jan Driessen verliepen de voorbereidingen voor het bouwproject Vecht en Veld vrij soepel. „De  bouwvergunning hebben we zonder bezwaren gekregen en ook de verkoop ging razendsnel. Het is heel populair en daar zijn we blij mee. Vreeland ligt ideaal. Je woont dorps maar ook vlakbij de grote steden als Hilversum, Utrecht en Amsterdam.”

De huizen die nu gebouwd worden zijn niet allemaal hetzelfde. Zo is er het Koetshuis, wat gebouwd wordt in een  negentiende-eeuwse stijl. De huizen hebben een ouderwetse, klassieke uitstraling. De Oranjerie en de Wintertuin zijn huizen die gebouwd worden in een iets modernere stijl met veel ramen. Naast de huizen die op dit moment gebouwd worden, zal Vecht en Veld nog verder uitgebreid worden. „Uiteindelijk komen hier zestig huizen te staan,” vertelt Germaine Poublon van makelaar De Compagnie. „De kern van de wijk bestaat uit de 22 woningen die nu worden gebouwd. Daaromheen komt een schil met vrije kavels, De huizen die daarop komen, worden groot.’’ Ze gebaart met haar armen naar de rand van de bouwplaats. ,,Echt heel groot.’’ In het 2e kwartaal van 2019 zullen deze huizen in de verkoop gaan. „De buitenkant wordt dus geleidelijk gebouwd. De mensen die nu al een huis hebben gekocht zitten helaas dan wel iets langer in een bouwomgeving.”

De nieuwbouwwijk ligt direct aan de Vecht. Daarom wordt een plan uitgewerkt om een sloepenhaven aan te leggen. De haven zal bestaan uit veertig ligplaatsen en is op loopafstand voor de bewoners te bereiken.

Artikel is afkomstig uit Gooi- en Eemlander

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf dan in voor de nieuwsbrief